Vissza Szeptember Január Május Október November December Február Március Április Június
Gyereknap A gyereknap a világ számos országában ünnepnap, így az iskolánk legapróbb csemetéi sem maradtak ki a mókából. E napon birtokukba vették a Holt-Váh-parti zöldövezetet. Csodaszép környezetben, jókedvűen, önfeledten élvezték a játék örömét. Próbára tehették ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket a számukra készített játékos sorversenyek alatt. A megmérettetés után elfogyasztották a Szülői Munkaközösség által biztosított frissítőt. Derűsen, és elégedetten tértek vissza az iskolába.
Erdei iskola - 2016.június 11.-18. - Tátraerdőfalva Ebben a tanévben 87 gyerek és 10 felnőtt vett részt ezen az iskolai rendezvényen. Első látnivaló a Deménfalvi-cseppkőbarlang volt csodálatos képződményeivel, kristálytiszta tavacskáival és szédítő mélységeivel. A vasárnapot a csapat az Ólublói-vár ódon falai között töltötte, amelynek varázsát a pazar berendezés mellett a ragadozó-madarak bemutatója csak fokozta. A vár melletti középkori katonai táborban a gyerekek a játék szabadságát élvezhették. A lomnici TANAP Múzeum gazdag tárlata és az ismeretterjesztő film jócskán gazdagította a Tátrában élő állatokról, növényekről és a hegységről szerzett ismereteiket. A Csorba-tó körüli séta közben előkerültek ugyan az esőkabátok, ám a gyönyörű látvány mindenkit kárpótolt. A legnagyobb kihívást azonban a Magistrála nevű hegyi túraútvonal jelentette. Ez a Kőpataki-tónál kezdődik, amit legegyszerűbben légi felvonóval lehet megközelíteni. A hatalmas köveken lépdelve túrát tettek a Zamkovsky-menedékházig, s egy finom gyógynövényteából és az elfogyasztott elemózsiából nyert erő egészen a Tarajkáig lendítette őket. Itt lehetőségük nyílt a sikló kipróbálására is, ami Ótátrafüreden landolt.  A heti program a hagyományokhoz híven bővelkedett a különféle vetélkedőkben és a szórakoztató, sportos rendezvényekben. A résztvevők ismét csodálatos, maradandó élményekkel lettek gazdagabbak. Szalay Cecília Osztálykirándulások Június utolsó hete az osztálykirándulások ideje. Mielőtt a nyári szünet elkezdődik, és mindenki szétszéled, a jól összeszokott társaságok az osztályfőnökükkel és nevelőjükkel töltenek egy vidám napot. Erről tanúskodnak az itt látható képek.
Dalverseny – június 23. Kodály Zoltán szerint ,,Az iskolában úgy kell tanítani az éneket és zenét, hogy ne gyötrelem, hanem gyönyörűség legyen a tanulónak, s egész életére beleoltsa a nemesebb zene szomját... Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni: ezt megszerezni az iskola kötelessége." Ennek jegyében, az előző évekhez hasonlóan, az idén is megszerveztük iskolánk alsó tagozatán a dalversenyt. A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek a fellépésre, ahol egy kötelező és egy általuk választott énekkel szerepeltek. A kezdeti izgalmukat segített leküzdeni a verseny előtti közös éneklés. Vidáman és önfeledten adták elő a dalokat. Nem az elért helyezés volt a dalverseny célja, hanem a közös éneklés és a zene megszerettetése. Szigethi Ágota