Vissza Ide
Természettudományi tantárgyak „Felfedezni valamit annyit tesz, mint látni, amit mindenki lát, és közben arra gondolni, amire még senki.” (Szent-Györgyi Albert) Az idei tanévben is nagy figyelmet szenteltünk az elméleti oktatás mellett a gyakorlati oktatásnak. Erre kiváló lehetőséget nyújtanak azon tantárgyak, melyek célja szűkebb és tágabb környezetünk minél jobb megismertetése. Tanulóink látóköre óráról órára szélesedik, miközben maguk is felfedezőkké válnak. Kiváló gondolatokat fogalmaznak meg a biológia-, földrajz-, kémia-, technika-, egészséges életmód és munka világa órákon. A pályaválasztást segítő projekt keretén belül tanulmányi kirándulásokon vehettek részt. Technikaórán saját kezűleg készítették alkotásaikat, munka világa órán szebbé tették környezetüket. Meghívott vendégünk, iskolánk volt diákja pedig a virágkötészet rejtelmeibe vonta be őket. Diákjaink projektekkel is bemutathatták tudásukat. Múzeumlátogatások során sok új tapasztalatot szereztek. Részesei voltak sikeres akcióinknak mint az Egészségnap és a Föld napja. Biológia Az életről szóló tudomány lehetővé teszi tanulóink számára az élő- és élettelen természet kölcsönhatásainak megismerését. Tanulóink mikroszkóp alatt vizsgálódtak, amellyel kezdetét vette egy szabad szemmel láthatatlan világ megismerése. Ezt követően fokozatosan jutottak el a bonyolultabb élő szervezetek és életfolyamatuk megismeréséig. Gyűjteményeket, projekteket készítettek, interaktív feladatokat oldottak meg. Megismerkedtek az emberi szervezet, ezáltal saját testük felépítésével, egészségük védelmével. Érdekes volt számukra volt tanítványunk, Gergely Lajos beszámolója, aki egy tanítási órán saját kutatásairól számolt be a kilencedikes tanulóknak. Szakköreinken - természetbúvár, biológia gyakorlat - is szélesíthették tudásukat az érdeklődő tanulók. Ezenkívül számos versenyen szerepeltek. Biológia Olimpia C kategória - eredmények: Versenyzőinknek gratulálunk! A versenyre Győri Mónika készítette a tanulókat.
Biológia Olimpia D kategória - eredmények: Április 12-én került megrendezésre a Biológia Olimpia D kategóriájának /6. és 7. évfolyam/ iskolai fordulója. A tanulók kétfajta feladatban versenyeztek, és mutatták meg tudásukat valamint felkészültségüket. A tét a járási fordulóba való továbbjutás volt. Az elméleti és gyakorlati tudását 7 tanuló kamatoztathatta. A feladatokat mind a heten eredményesen oldották meg. Közülük az első két helyezett, Forró Beatrix és Schiller Bence képviselhették iskolánkat a járási fordulóban. Az iskolai forduló résztvevői: Gratulálunk, szép munka volt !
Ide
Biológia Olimpia F kategória Május 26-án, a biológiaversenyek záróakkordjaként került megrendezésre az ötödikesek megmérettetése. A járási fordulóban egy öttagú csapat képviselte iskolánkat. Egyedüli magyar iskolaként vettünk részt a versenyben. A csapat tagjai Szlatki Réka, Slezák Dóra, Hajtman Ágnes, Balázs Anna Ajnácska és Horváth Zalán 5.b osztályos tanulók voltak, akik becsületes munkájukkal a negyedik helyen végeztek, így eredményes résztvevői lettek a járási fordulónak. Szép volt gyerekek, gratulálunk!