Vissza Szeptember Október November
Hidak A két folyó szegletében élő komáromi gyerekek jól tudják, milyen nagy jelentősége van egy hídnak. Az egymással szemben lévő, mégis távoli partokat összekötő hatalmas építmény azonban szimbolikus jelentéssel bír. Milyen jó, hogy van, ami ellenfeleket képes kibékíteni, ellentéteket is egybekapcsol, emberek életét menti meg az alatta hömpölygő pusztító örvénytől! A negyedikesek minden évben egy kiállításnyi híddal örvendeztetik meg a kíváncsi látogatókat.
Történelmi séta Október 4 - én történelmi sétán vettek részt a „fürge napközisek”.  Elsétáltak a Monostori Erõdbe, ami Közép-Európa legnagyobb épen maradt újkori erõdítménye. Tárlatvezetõ kíséretével eljutottak az erõdítmény legsötétebb kazamatáiba is. Érdekes történeteket hallhattak az erõdítmény múltjáról.
Pozsonyi kirándulás Október 10-én iskolánk 4. osztályos diákjai tanulmányi kiránduláson vettek részt Pozsonyban. A városnézés a pozsonyi vár megtekintésével kezdődött. Idegenvezetőnk sok érdekes történetet mesélt a várról, a várbeli életről. A gyerekek kis híján elhitték, hogy valóban a sárkány állította fejre a várat mindannyiszor, ahányszor inni akart a várkút vizéből. Szinte hihetetlennek tűnt számukra, hogy ma azon az úton sétálhatunk, amelyen királyaink vonultak le a városba a koronázási rendezvény után, hogy ott részesei lehessenek a városi vigadalomnak. A kőfalak mellől a város csodálatos látványa tárult elő. Az Óváros épületei között a magyar vonatkozású emlékeket is felkeresték. Megnézték a Szent Márton-dómot, amelynek tornyán a magyar korona aranyozott másolata látható, az egykori országgyűlés palotáját, átsétáltak a Mihály-kapu alatt, melynek 51 m magas tornyára Szent Mihály szobra került, és megcsodálták a Prímás Palotát is. Különleges élmény volt, hogy láthatták Pozsony legkeskenyebb házát, legrégebbi patikáját, a Vörös Rákot. Megismerkedhettek a Roland- szökőkúthoz és a régi városházához fűződő babonákkal is. A kirándulás a Szlovák Természettudományi Múzeumban ért véget, ahol tanulóink a természet csodáiban gyönyörködhettek.
Gúta A második évfolyam tanulói október közepén Gútára látogattak. Európa leghosszabb fahídján áthaladva megtekintették a vízimalmot, amely most múzeumként mûködik. Megismerkedtek a malom történetével, a molnárok életével, eszközeivel. A közelben lévõ farmon lehetõség nyílt az állatok etetésére is. A napot közös játékkal zárták. Csodálatos élményekkel tértek haza.
Tökfesztivál Az idei tökfesztiválunk a töklámpások kiállításával szerdán kezdõdött. Iskolánk folyosóját kb. 50 darab csodásan kifaragott tök díszítette, melyeket oklevéllel jutalmaztunk.  Szerda délután a napköziben játékos, szórakoztató sportversennyel hangolódtunk rá az õszi  Halloween-re. Volt tökgurítás, célba dobás dióval, talicskás tökhordás, boszorkányos töksöprögetés és egyéb mókás játék. Minden gyerek örömmel kapcsolódott be a versengésbe.
Játszóház Az iskola minden évben megnyitja kapuit jövendőbeli látogatói, az óvodások előtt. Az ismerkedéssel egybekötött alkalmakon sok érdekes foglalkozás, közös játék és szórakozás várja a legeslegkisebbeket.
Közlekedj okosan! Kissé elcsépeltnek tűnik a mondat, de mindig időszerű és általános érvényű. Mindössze két szóból áll, üzenetének mégis van ereje. Hiszen aki él és mozog, az környezetében nem egyszerűen csak megy vagy halad, hanem „közlekedik”. Egy közösség tagjaként használatba vesz például egy közutat vagy valamilyen közlekedési eszközt, miközben betartja a közlekedés szabályait, amelyeket valaha valakik közös megegyezéssel fektettek le. A parancsolat második része pedig arra szólít fel, hogy „okosan”. Okos az, aki nemcsak birtokol, de a megfelelő pillanatban alkalmazni is tud bárminemű tudást. Minden játék alapját a szabályok ismerete és betartása, szimbólumok, jelzések felismerése és értelmezése képezi. Talán ez a titka annak, hogy a nyolc-tíz éves gyerek élvezettel tanulja a közlekedés alapvető szabályait. Ő is tud és akar közlekedni, ebben is lehet okos, ráadásul, ez igazi életjáték, hiszen a lét a tét. Október 23-án egy autóbusznyi harmadikossal látogattuk meg a vágsellyei közlekedési pályát. A szabályok ismertetése után a gyerekek boldogan rótták a kanyargós utakat. Okosan közlekedtek.  A képek tanúsítják, milyen jól érezték magukat.
Sportnap A 2., 3. és 4. évfolyam tanulói sportosan vettek búcsút az októberi hónaptól. A napot a legkisebbek ügyességi játékokkal kezdték. A bolha és az óriás barátságáról szóló mese segítségével elhozták a friss levegőt a hegyekből és a legkisebb labdát Labdaországból. A nagyobbak futballban és kidobóban mérték össze erejüket.
Fürge napközis tábor A kétnapos őszi szünetben újra sok gyerek vett részt a Fürge napközis tábor programjain. Csütörtökön délelőtt a – talán az idei utolsó - napsütéses időt kihasználva sportversenyt tartottunk az iskolai sportpályán. Pihenésképpen délután kézimunkáztunk, különösen a papírgurigákból készültek nagyon szép alkotások. A pénteki napot az elmaradhatatlan Jumpland-del kezdtük, amit a gyerekek most is nagyon élveztek, majd a „fürge napközi” mesedélutánnal zárult.