Ógyallán A negyedik évfolyam tanulói 2015. május 4-én Ógyallán tettek látogatást, hogy megismerjék a város nevezetességeit, világhírű szülöttjeit, és részt vehessenek a csillagvizsgáló rendhagyó bemutatóján. A temetőben megtekintették a Feszty család sírboltját. Feszty Árpád festőművész neve Komárommal is kapcsolatba hozható, mivel a  nagy mesemondó, Jókai Mór lányát vette feleségül.  A  város másik híres szülöttje Dr. Konkoly Thege Miklós, a tudós csillagász, meteorológus, polihisztor, az Ógyallai Csillagvizsgáló és Meteorológiai Intézet megalapítója. A főút mellett magasodó kis dombon álló a Konkoly-Thege család sírkápolnája előtt közös fényképet készítettek. A csillagvizsgálóban a Naprendszerről és a bolygókról tekintettek meg egy kisfilmet, majd a planetáriumban a kivetített égbolttal ismerkedtek meg.
Gyermeknap Az idei gyermeknap rendhagyó módon nem június elsején, hanem egy nappal előtte, az iskolánk fennállásának ötvenedik  évfordulója alkalmából rendezett ún. családi napunkon tartottuk. A délelőttöt mozgásos tevékenységekkel kezdtük. A sportpályán és környékén ügyességi játékokkal, sportversenyekkel ajándékoztuk meg tanulóinkat, ahol mindenki kedvére próbára tehette önmagát. A Szülői Szövetség ismét frissítővel és finom tízóraival kedveskedett a gyermekeknek.  Ezután osztályszinten folytatódott az ünneplés. Reméljük, a képek visszaadják a várva várt nap örömét!
Tarka délután „Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.“ – Szentgyörgyi Albert elgondolkodtató szavaival üdvözölte iskolánk a Tarka délután nézőközönségét. Idén 50. születésnapot ünnepeltünk. Éppen ezért ez a délután egy kicsit ünnepélyesebb, egy kicsit más volt, mint az előzőek. Tanulóink  versekkel, dalokkal, tánccal szórakoztatták vendégeinket. Hagyomány szerint a kilencedikesek elbúcsúztak diáktársaiktól, tanítóiktól, az elsősök pedig vidám  mesejátékkal köszöntek el legidősebbjeinktől. Ez alkalommal vendégszereplőink is voltak. Iskolánk régi diákjai tiszteltek meg bennünket, és igényes műsorukkal tették még emlékezetesebbé ezt a napot. Köszönet minden résztvevőnek, felkészítőnek! 
Vissza Április Május Június