Vissza November December Január
„Lehet, hogy ma eljön hozzánk Mikulás!”  December 5-én ez a mondat suhant át a levegőn a gyerekek körében. „Tanító néni, én már azt is tudom, hogy nincs is valójában Mikulás!” Most akkor kinek higgyen az ember? Vajon hihetünk-e a csodában? Megtörténhet-e a képtelenség? Megnyugtattam a gyerekeket, ha jól viselkednek, nem fognak hangoskodni, bizony, ma eljön hozzájuk a várva várt személy. Megmutatja magát, hogy igenis van, aki ismeri szívük vágyát, jutalmazza a jóságot, mosolyában a szeretetet és melegséget árasztja szét, és biztosan nem jön üres kézzel, mindenki számára tartogat valami apróságot. Olyan emelkedett volt a hangulat, hogy a gyerekek mindenkiben Mikulást vélték felfedezni, mindenhol az ő csengettyűjének hangját hallották. Egész délelőtt ebben a csiklandós várakozásban telt. Pillanatra sem felejtették a napi ígéretet, nem volt szükség fegyelmezésre. Az ebédlőben aztán valaki meglátta, ahogy épp a mi iskolánkba érkezik a piros ruhás, szakállas alak. Akkor már biztos volt, hogy a reménység beteljesül…
Szép Magyar Beszéd 2014.december 9-én az alsó tagozatos könyvtárban rendeztük a Szép Magyar Beszéd iskolai fordulóját tíz tanuló részvételével. A zsűri tagjai Misák Éva, Pálinkáš Mária és Szalay Cecília voltak. A kiválasztott negyedikes tanulók sorszámaik szerint összemérték rátermettségüket, bizonyították kiváló fogalmazási- és beszédkészségi képességüket.
A  Pitagoriasz matematika verseny A  Pitagoriasz verseny nagyon közkedvelt a  gyerekek körében. Aki  egyszer belekóstol, kedvet kap a  matematikához. Fejleszti a  szövegértést, a  logikai gondolkodást, a  pontos munkavégzést.  A  15 feladatot a  rendelkezésre álló 60 perc alatt kell megoldani. Az eredményességhez legalább 10 példát kell helyesen kiszámítani.  Aki hamarabb végez, minden megtakarított 4 perc után 1 plusszpontot kap.   Az iskolai fordulóban 18 harmadikos tanuló vett részt. A  negyedik évfolyamban 20 tanuló versenyzett,ahol  10 tanuló lett eredményes.
Decemberi Játszóház Ez az alkalom az óvodásokkal természetesen a közelgő ünnep jegyében telt. A várakozás öröme, az ajándékozás izgalmai és az édesség finom, ínycsiklandozó illata elmossa a generációk közti határokat. Mindegy, hogy fiú vagy lány, gyermek vagy felnőtt, ilyenkor mindenki egyformán izgatott és boldog. Az alkalom legkellemesebb része az elfogyasztható, saját készítésű mézeskalácsok kóstolása volt.
Karácsonyi koncert Nincs karácsony meghitt dallamok, a zene emelkedett hangjai nélkül. Iskolánkba három kiváló művész érkezett Zsapka Attila, Vadkerti Imre és Sipos Dávid személyében, akiknek rövid időn belül sikerült olyan varázslatos hangulatot teremteni, amely minden jelenlevő gyermekkel és felnőttel csodát tett. A koncertnek szavak nélkül is a megbocsátás, a feltétel nélküli szeretet és a felszabadult örömérzés volt az üzenete. A zenekar 2014 tavaszán alakult. Céljuk, hogy minél több gyermeket megörvendeztessenek zenés irodalmi műsoraikkal.
Ünnepváró Iskolánkon évek óta nincs karácsony „Ünnepváró” kézműves foglalkozás nélkül.  Nem volt ez másképp az idén sem. Ez évben is kellemes karácsonyi zene mellett, saját kezűleg készített ajándékokkal hangolódhattak rá a gyerekek az ünnepekre. Több mint tíz asztalnál ügyeskedhettek kedvükre, ahol készítettek többféle asztali- és fenyődíszt, üdvözlőlapot, valamint egyéb, a karácsonnyal és téllel kapcsolatos ajándékokat, így szerezve meglepetést családtagjaiknak.